Wie is IngeKleurt?


Aangenaam! IngeKleurt, ofwel Inge van Erp. Ik werk meer dan 16 jaar met veel plezier als trainer en coach. Wat mij uniek maakt is mijn aanpak in binnen- én buitenkant. Communicatie gebeurt meer dan 80% non-verbaal en daarom is stem, houding en kleding een logisch onderdeel van mijn aanpak.
Ik heb gewerkt in verschillende sectoren, variërend van woningcorporatie tot de jeugdzorg. En ik heb diploma’s in diverse coachtechnieken zoals dramatechnieken en oplossingsgericht werken. Meer informatie vind je op LinkedIn.
Trots ben ik op wat deelnemers over mij zeggen:. Vaak hoor ik ‘betrokken, vakvrouw, energiek en goede combinatie van lichtheid en diepgang’.
Als docent leid ik nieuwe trainers en coaches op voor ICM Training & Opleiding. ICM won in 2018 voor het derde jaar op rij de prijs ‘Beste opleider van Nederland’.

Inge van Erp

Zondag 8 maart 1970 werd ik geboren in het Brabantse Middelrode. Deze dag verklaart meteen een deel van wie ik ben.

Een zondagskind: ik zie al snel het positieve in mensen en gebeurtenissen. Ik heb zeker niet alleen maar gelukkige periodes gehad maar ik heb wel hard gewerkt aan ‘gelukkig zijn’. En dat is geluk(t). Mijn leven is niet alleen feest, daar geloof ik ook niet in, maar ik voel me regelmatig stik-gelukkig.

Acht maart is het Internationale vrouwendag. Misschien verklaart mijn geboorte op 8 maart mijn wens om vrouwen te laten voelen én zien wat ze waard zijn: kleurrijk en krachtig.

Ik vind het heerlijk om vrouw te zijn. Ik ben goed in mensen verbinden, voor anderen te zorgen en ik houd van ‘tutten’. Daarnaast heb ik nogal snel tranen, en dat is als vrouw net even makkelijker om te laten zien. Tegelijkertijd ben ik geen bloemetjestype maar doe ik aan mountainbike, bootcamp, zing ik in een band, beoefen ik yoga en houd ik van een biertje.

Het (werkende) leven heb ik lang als een zoektocht ervaren. Wat kan ik nou écht, wat wil ik eigenlijk. Ik was vrij onopvallend in doen en laten. Twee boodschappen van mijn lieve ouders had ik meegenomen: ‘doe maar gewoon’ en ‘hard werken is goed’. Ze hebben dit vast nooit zo bedoeld maar mij belemmerde het om echt gelukkig te zijn. Ik werkte hard (in werk dat ik niet leuk vond maar wel goed verdiende) en was een kei in mezelf aanpassen. Mijn lievelingskleuren waren zwart en donkergroen, lekker onopvallend. Tegelijkertijd trad ik op in een gifgroene jurk met glitters en heb ik 10 jaar lang smartlappen gezongen in ‘de Bea’s’ met twee mannen op het podium voor soms wel 200 mensen. Verkleed voelde ik me de Koningin en durfde ik alles…..

Nooit helemaal tevreden, wat zich uitte in rugpijn, volgde ik in 2001 coaching. In eerst instantie om mijn werk beter te gaan doen. De coaching ging al snel dieper en mondde uit in uitspreken wat ik diep van binnen wilde: een gezin en trainingen geven. Vanaf dat moment kon ik alleen nog maar dat pad volgen.

In 2002, ik was 32 jaar, ging ik actief op zoek naar een leuke vent en vond ik ‘m ook. Hoera! Een jaar later was ik zwanger. Inmiddels zijn onze prachtige zoons aan het puberen en heb ik een heel fijn en warm gezin. Dubbel hoera! Ik kan er uren over praten…… (Ook over het gedoe dat er bij komt kijken trouwens.)

In 2002 zei ik ook mijn baan op, deed ik een trainersopleiding en ging ik in dienst als trainer. Eerst bij Nuon, waar ik tevens teamleider van de trainers werd. Later bij Bureau Jeugdzorg Utrecht. Ik heb het trainen altijd ontzettend leuk gevonden en heb heel veel ervaring opgedaan met diverse doelgroepen en type trainingen bij beide werkgevers.

In 2015 begon het verlangen om op mijn manier te trainen en coachen met mijn aanpak: werken aan de binnen- en buitenkant. Met actieve werkvormen en een begeleiding die wisselt in lichtheid en diepgang. Ik nam ontslag bij Jeugdzorg en begon als IngeKleurt. Daarnaast begon ik als zangeres in een band.

Over werk heb ik me nooit zorgen hoeven maken: de vragen kwamen meteen en ik train en coach met veel plezier voor allerlei bedrijven en doelgroepen. Wat een feest om mensen te mogen begeleiden. En wat voel ik me vereerd als mensen me zoveel toevertrouwen en ik hen mág helpen en ze zie groeien.

Het is 2018 en inmiddels heb ik een heldere focus: ik help vrouwen zoals ik zelf ben geholpen: als trainer en coach in persoonlijk leiderschap voor vrouwen. Ik help vrouwen die weten dat er meer kleur van binnen zit dan ze nu laten zien. En die gemotiveerd zijn om een volgende stap te zetten in hun (werkende) leven. Vrouwen die zeggen ‘en nu ik’. Die schaamteloos willen schitteren. Omdat ze zin hebben om die kleurrijke en krachtige vrouw die ze zijn, te ontmoeten en te tonen aan de wereld. En stappen te zetten in hun carrière die bij ze passen.

Neem gerust contact met me op als jij dit ook wilt.

Oh ja, luister nog even naar mijn favoriete lied: True colors