Geen categorie

Wat mooi is, is goed

Kledingtips voor de werkende vrouw

Over aantrekkelijke mensen, denken we positief. Lullig, maar waar. Ik heb het niet verzonnenmaar het komtuit allerlei onderzoeken. Wij schijnen nou eenmaal simpel in elkaar te zitten en denken dus “als jij er mooi uitziet van buiten, zalje van binnen ook wel mooi zijn”. Daarom gaan we liever om met knapperds en denken we zelfs positiever over hen.

Oneerlijk? Jazeker!Om moedeloos van te worden? Nou nee! Want gelukkig dragen we de meeste tijd kleding. En dat is nou net iets waar wij vrouwen ons uitstekend mee kunnen profileren.

Dus werkende vrouw, wil jij laten zien wat je waard bent. Hier komen 3 tips.

  1. Wat wil jij uitstralen

Iedereen die serieus gaat solliciteren, denkt na over wat zij wil uitstralen. Maar doe het ook op die andere momenten waarop jij indruk wilt maken. Drie vragen die je jezelf moet stellen: 1. Wat straal ik uit met deze kleding? 2. Hoe voel ik me in deze kleding? 3. Waar gaat de aandacht van de kijker naar toe?

Wanneer jij wilt werken aan je uitstraling, stel deze vragen dan dagelijks vóór dat je je kleren aandoet. En check ook bij anderen of jouw gedachten hierover kloppen.

  1. Wat is het mooiste aan jou

Heb jij sprekende ogen? Slanke vingers? Leuk haar?

Je hoeft geen woest aantrekkelijke  vrouw te zijn (sterker nog, dat leidt alleen maar af) om aantrekkelijk gevonden te worden. Je moet weten wat je mooiste punten zijn en daar de aandacht naar toe leiden. Bij sprekende ogen maak je die mooi op en doe je glanzende oorbellen in, bij slanke vingers doe je een mooie ring om of lak je je nagels. Bij leuk haar verzorg je het supergoed.

Door de aandacht te leiden naar jouw mooiste punten, zie je die minder mooie punten ook een stuk minder. Pas natuurlijk wel op met een te diep decolleté of een te korte rok. Dat leidt de aandacht dan weer af.

  1. Beken kleur

Kleuren kunnen maken dat je opvalt of verbleekt. Kleuren moeten in eerste instantie passen bij jouw huidteint en haar, zodat je er gewoon goed uitziet (hier kom je achter via een kleurenanalyse). Daarbij kun je een kleur ook inzetten vanwege de psychologische associatie. Dat betekent dat een kleur een (onbewuste) uitstraling op de ander heeft. Is één van jouw kwaliteiten dat je serieus bent en wil je ook zo overkomen: draag grijs. Solide? Draag groen. Rustig en loyaal: (donker)blauw.