tips

Tips om gehoord te worden

Tips om met jouw goede ideeën gehoord te worden

Daar zit je dan. Aan tafel met een groep collega’s. Jij hebt goede ideeën. Maar het lijkt wel of niemand ze hoort. Je zegt iets en het verdwijnt in het grote geheel. Totdat iemand anders jouw idee verwoordt en het wél opgepakt wordt. Die ander gaat er vandoor met jouw idee. En jij doet er niets meer aan. Je baalt en vindt het oneerlijk.

Zo ben ik gewoon niet

Laatst had ik een coachee die me dit letterlijk zo vertelde. En daarbij zei ‘ik mis de eigenschap om mezelf en mijn goede ideeën neer te zetten. Daardoor laat ik kansen liggen. Ik zou veel leukere taken kunnen oppakken als ik meer mijn mond open doe, maar ja. Zo ben ik gewoon niet. Ze vragen nooit iets aan mij terwijl ze toch weten wat ik goed kan, ik werk hier al jaren.’

Hoe zou het zijn als…

Merk jij ook dat je ideeën niet gehoord worden? Dat anderen er zelfs met jouw ideeën vandoor gaan? Met als gevolg dat ze jou niet vragen voor dat leuke, nieuwe project? Dat jij de dingen doet die je al een tijdlang doet.

Geen probleem: die gaan je goed af, kosten je weinig energie en je kunt ze nog jaren volhouden. Toch? Of voel jij de stem branden van binnen die roept ‘en nu ik’. Ik wil ook een leuke nieuwe rol in dit bedrijf en een volgende stap zetten? 

  • Hoe zou het voor je zijn als je aan tafel zit met een groep collega’s en er wél geluisterd wordt naar je ideeën?
  • Hoe zou het zijn als jij op het juiste moment de juiste woorden zegt en je daarbij krachtig voelt?
  • Hoe zou het zijn als jouw goede ideeën gehoord worden?

Word geen roeptoeter

Mensen die wél naar je luisteren, hoe doe je dat? De mensen die ik begeleid willen zeker géén roeptoeter worden en om het hardst gaan schreeuwen hoe goed ze zijn. Dat is ook helemaal niet nodig. Sterker nog, dat schrikt anderen alleen maar af. Hoe dan wel? De volgende 7 tips kunnen je helpen:

1. Choose your battles

Heb je een overleg met anderen over meerdere onderwerpen? Bedenk wat jij écht belangrijk vindt en bereid je daarop inhoudelijk voor. Zet je verhaal op papier, oefen ze voor de spiegel of met je leuke collega zodat je je goed voelt bij wát je gaat zeggen.

2. Zet de 1e kleine stap

Zorg dat je in datzelfde overleg in ieder geval in de eerste paar minuten iets zegt in de groep.  Dat kan iets kleins zijn als ‘hoeveel tijd hebben we voor deze bijeenkomst’. Zij hebben je dan gezien en gehoord. En jij hebt de psychologische barrière van de eerste stap genomen. Daarna wordt het gemakkelijker om je zegje te doen in een groep.

3. Neem het woord bij jouw onderdeel

Vaak wordt de richting van het gesprek bepaald door degene die als eerste het woord neemt. Die bepaalt de denkrichting. Aangezien jij je goed hebt voorbereid, kun jij direct het woord nemen. De anderen bouwen dan voort op jouw idee.

4. Kies je plek

Zorg dat je een goede positie hebt bij het overleg. Bedenk of je goed zichtbaar bent voor iedereen, schuif je stoel goed aan. Laat merken dat je een gelijkwaardig teamlid bent. Ook als je te laat binnen komt: ga nooit op een achteraf-plekje zitten maar schuif je stoel gerust tussen iedereen in. Het voelt even vervelend en direct daarna is het voor iedereen heel gewoon en ben jij onderdeel van de groep.

5. Bereid je voor hoe je het zegt

De impact die mensen geven aan jouw  woorden worden voor een groot deel bepaald door hoe je iets zegt. Bereid je ook daarop voor: zorg voor een krachtige stem die tot aan het eind van de zinnen zijn kracht behoudt, ga in toon nooit omhoog aan het eind van de zin maar naar beneden, maak oogcontact met iedereen, trek kleding aan waarin je je krachtig en prachtig voelt.

6. Zorg voor een fysiek anker

Zorg dat je iets fysieks hebt dat jou helpt om je dat schopje onder je kont te geven op het moment dat het spannend wordt. Dat kan een tekeningetje zijn van je kind, een armband die je gekocht hebt op vakantie of een afbeelding van Pippi Langkous. Niemand hoeft het te zien, het is er speciaal voor jou als een anker bij dat ene moment. Wat ook kan helpen: draai je favoriete nummer vóóraf om je in de goede mindset te brengen.

7. Vraag je collega als coach

Misschien heb je bij dit overleg wel een sympathieke collega. Deel dat je werkt aan je ontwikkeling en vraag of hij of zij jou wil ondersteunen. Mensen zijn altijd bereid om anderen te helpen.

In de praktijk

Wanneer jij deze tips in de praktijk brengt, zul je net als mijn coachees, veel beter voelen én laten zien wat je waard bent. Hierdoor creëer je nieuwe carriéreperspectieven.

Laat mij weten wat je van de tips vindt, of ze jou ook helpen om gehoord te worden met jouw goede ideeën. Veel succes en plezier!