Geen categorie

IngeDraait Proud Mary

Eén van mijn heldinnen is Tina Turner. Haar bijnaam is Queen of Rock & Roll en ze is één van de meest succesvolle vrouwen in de muziekgeschiedenis. Voor mij is ze een inspirerend ‘wijf’ vanwege haar energie, veerkracht en haar plezier…. Haar vrouwelijkheid, haar stoerheid en haar lef. Tina heeft het allemaal.

Proud Mary is één van mijn favoriete nummers omdat het heerlijk opzwepend is en ik het heerlijk vind om het met mijn band te doen. Als ik op het podium dit lied cover denk ik aan haar en probeer ik haar lef en energie over te nemen. En dat voelt goehoed!
Laatst zag ik een interview met haar, kort na de onverwachte zelfmoord van haar zoon in 2018. Ze vertelt het open en ontroerend eerlijk. Zoals ze dat ook doet over haar mishandelingen door haar eerdere man Ike en over haar ziekte. Ze is 79 en je ziet tijdens dit interview dat ze niet meer helemaal fit is maar toch straalt ze nog veel levenslust uit en zegt ze gelukkig te zijn met haar huidige man in Zwitserland.
Dit optreden in Wembley was in 2014. Tina was toen 74 jaar. Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk!