muziek

IngeDraait | It’s a new day

This video is dedicated to the ones leading the way

BAM! Zo kwam de video van Anouk bij me binnen.

Een goede vriendin van mij stuurde m door per app met de tekst: Anouk heeft speciaal voor jou een nummer geschreven. En voor alle vrouwen. Wat een prachtig lied, wat een mooie clip en wat een geweldige motivatie schreef Anouk op haar instagram: ‘Sommige van deze vrouwen zijn de eersten geweest die erkenning kregen binnen hun vakgebied. Sommigen hadden de moed om voor zichzelf op te komen en de eerste stap naar gendergelijkheid te zetten. En sommigen zijn vandaag de dag leiders en activisten. Maar ze hebben allemaal een ding gemeen: ze strijden allemaal voor datgeen waar ze in geloven en geven hiermee een goed voorbeeld voor de huidige maatschappij en zijn een inspiratie voor jonge meisjes overal ter wereld.”

Herken je ze: Weet jij wie wie is? Hieronder vind je een lijst van alle vrouwen die voorbij komen. Vergeet je niet te luisteren naar de tekst? Hier een fragment:

“It’s A New Day”

From mother to son From father to daughter We’re climbing the staircase It’s what life’s about This journey provides Rooms without carpets Just go on and reach for what you want in life

Marina Abramović

Jeanne d’Arc

Jacinda Ardern

Tarana Burke

Coco Chanel

Marie Curie

Princess Diana

Amelia Earheart

Emma González

Audrey Hepburn

Frida Kahlo

Mona Lisa

Wangari Maathai

Meghan Markle

Nefertiti

Michelle Obama

Alexandria Ocasio-Cortez (de Amerikaanse polititca waarover ik al eerder schreef en die indrukwekkende resultaten boekt, houd haar in de gaten!)

Florence Nightingale

Naomi Parker

Rosa Parks

Sally Ride

Wilma Rudolph

Margaret Thatcher

Mother Teresa

Sojourner Truth

Serena Williams

Malala Yousafzai

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *