inspiratie

2019: jouw energieke jaar

Vrouwen zijn (vaak) lief, zorgzaam en betrokken. Daarom vind ik het ook zo leuk om met ze te werken. Ze hebben oog voor méér dan alleen het werk dat ze doen en willen het graag goed doen.
Maar vrouwen nemen ook al snel alle problemen op hun schouders. Ze willen collega’s helpen. Ze willen het bedrijf helpen. Ze willen trouwens iedereen wel helpen. Te beginnen met hun kinderen, partner, collega’s, tot aan Trump toe. Want: het kan beter, toch?!
Het gevolg: ze verliezen bakken met energie. Ze verliezen hun kleur. En ze kunnen nog klagerig worden ook. Zonde. Ik deel je graag hoe ik mijn coachees leer dit om te draaien: neem leiderschap over je leven.

Van energie verliezen naar energie behouden

Het punt is: je kunt je energie maar één keer gebruiken. Gebruik je het voor zaken waarop jij géén invloed hebt dan ben je het tóch kwijt maar is er niks gebeurd. Dat kan anders. Je kunt je energie behouden door kritisch te zijn waaraan je deze besteedt. Gevolg: je wordt pro-actiever en daardoor krijg je meer zelfvertrouwen én energie.
Stephen Covey ontwikkelde de Cirkel van invloed en betrokkenheid. Twee hele simpele cirkels die ook jouw leven radicaal kunnen veranderen. Hier beschrijf ik hoe jij deze kunt gebruiken.

Stap 1

Stel; jij bent stafmedewerker beleid en maakt je zorgen over de fusie die op handen is. Noteer op post-its alles wat in je hoofd zit waar jij je zorgen over maakt. Pak één post-it per item.

Stap 2

Pak een groot vel papier, bijvoorbeeld een A2, en twee gekleurde stiften, bijvoorbeeld blauw en groen. Teken een blauwe buitencirkel en noem dit de cirkel van betrokkenheid. Teken een groene binnencirkel en noem dit de cirkel van invloed.

Stap 3

Pak alle post-its en bekijk per post-it: heb ik er invloed op? Zo ja: plak het in de binnencirkel. Heb ik er geen invloed op maar voel ik me wel betrokken? Plak het in de buitencirkel.

Stap 4

Kijk nog eens kritisch naar je buitencirkel: staan er zaken bij waarop je misschien tóch invloed hebt, als je het in deeltaken splitst?

In het voorbeeld van de stafmedewerker beleid, die zich zorgen maakt over de fusie die op handen is, heeft ze haar zorgen één voor één uitgeschreven. Eén zorg was ‘behoud ik project X waar ik coördinator van ben’. Ze heeft dit uiteindelijk verdeeld in deeltaken: ‘voorzitterschap project X’ en ‘toekomst werk’. Het eerste valt grotendeels binnen haar invloed: door het belang van dit project voor de organisatie uit te dragen en door het voorzitterschap heel goed uit te voeren. Het tweede, haar toekomst in werk’ valt op dit moment in haar cirkel van betrokkenheid. Halfweg 2019 komt hier meer duidelijkheid over. Nu ze dit zo duidelijk heeft onderscheiden, besluit ze haar energie te richten op haar voorzitterschap en haar werktoekomst voor nu los te laten.

Gun jezelf bakken met energie

Leer onderscheid te maken tussen de zaken waar je invloed op hebt en leer los te laten waar je dat niet hebt. Je wordt pro-actief en dat is fun én gaat je bakken met energie opleveren. Die jij kunt gebruiken om 2019 JOUW jaar te maken.
Het gevolg van pro-actiever worden is dat je zichtbaarder wordt en meer zelfvertrouwen krijgt. Ik heb het zelf ervaren in mijn werk bij NUON waar ik van trainer naar teamleider senior trainers ben gegroeid door precies deze twee cirkels te gebruiken. Hoe dat is gegaan, vertel ik je graag een andere keer.
PS Je kunt de cirkels voor álles gebruiken, werk én privé.

Wil je meer weten over de toepassing hiervan? Of wil je je ervaringen delen met mij? Graag! Neem contact met me op via contact@ingekleurt.nl